Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Reinicializar

.

.

Veluwse Vreugde

VELUWSE VREUGDE - WIT MOUSSERENDE WIJN

Eco Fields Wit - Veluwse Vreugde

Bij een afname van 2 flessen worden de flessen geleverd in een prachtige wijnkist.

30,54 €

(28,89 € Per fles)

Personalización del producto

No olvide guardar su personalización para poder añadirla al carrito
  • 250 caracteres como máximo

Descuentos por volumen

Cantidad Precio Usted ahorra
2 28,54 € Hasta 4,00 €
4 27,54 € Hasta 12,00 €
Cantidad
Op voorraad

Eco Fields Wit Veluwse Vreugde


De veluwse vreugde is een mousserende witte wijn. De druiven die wij hiervoor gebruiken zijn de Johanniter en de Riesel.

Bij de Veluwse Vreugde hebben we de méthode Champenoise gebruikt. Hierbij vindt de tweede gisting op de fles plaats. Het koolzuur dat hierbij ontstaat blijft opgesloten in de fles, wat de champagne zijn beroemde bubbels geeft.

Wijnadvies van sommelier Joost


Ik heb deze "vin traditionel" in 2015 voor het eerst geproefd en had geen idee hoe deze wijn te kwalificeren. Na een vergelijk met champagne en prosecco komt deze cava uiteindelijk bijzonder goed tot zijn recht. in vergelijk met de champagne en prosecco heeft deze Veluwse Vreugde naast een zachte prikkel ook een zeer verfijnde licht-zoete smaak. Hierdoor prefereer ik de Veluwse Vreugde boven de champagne en de prosecco.

Als sommelier bij een gerenommeerd restaurant heb ik vaak piramides aanbevolen met gebruik van champagne of prosecco. Regelmatig werd dan na het proosten een andere consumptie besteld. Sinds ik de Veluwse Vreugde aanbeveel worden de glazen leeggedronken en wordt er bijbesteld. 

Johanniter

De druif is genoemd naar de kweker, Johannes Zimmermann. Uiterlijke overeenkomsten met haar moeder-druif de Riesling, zijn onmiskenbaar. Zowel de druif, tros als het blad. De oogsttijd ligt wat vroeger in het jaar. De wijn die van de Johanniter gemaakt wordt kunnen vol en fruitig zijn zoals Riesling- en Pinot Gris-wijnen. Gemiddeld is na het oogsten het mostgewicht enkele graden hoger dan Riesling, maar met een lagere zuurgraad.

Riesel

De Riesel is een uit Zwitserland afkomstig wit druivenras. De Riesel is de milieuvriendelijke variant van de Riesling en hoeft minder vaak gespoten te worden. De wijn houd door zijn milde zuren een aangename aan Riesling denkende aroma vast.

De wijnen gemaakt van de rieslingdruif zijn aromatisch, hoog in de zuren, mineraal en heeft finesse.

P1708-1063
12 Artículos

Ficha técnica

Año de cosecha
2016
contenido de la botella
0,75 liter
Alcohol%
12%
Contiene sulfito
Si
Las uvas
Johanniter/Riesel
Orgánico
Si

También podría interesarle

Sale
Sale

related products